Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

3o XINIS TECH FESTIVAL Πρωτότυπες δημιουργίες νέας τεχνολογίας από τους σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Πρωτότυπες εργασίες και εφαρμογές νέας τεχνολογίας παρουσιάστηκαν στο 3ο Tech Festival, την ετήσια έκθεση νέας τεχνολογίας των σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Στην αίθουσα ΔΙ.Κ.Ε.Π. (Διαβαλκανικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού) του Κτιρίου Βιέννη (Εγνατία 2-4, Θεσσαλονίκη), οι σπουδαστές από τις ειδικότητες «Τεχνικός Η/Υ και μηχανών γραφείου» παρουσίασαν στο κοινό πρωτότυπες εργασίες και εφαρμογές νέας
τεχνολογίας που δημιούργησαν οι ίδιοι. Μεταξύ των εργασιών που παρουσιάστηκαν και προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κοινού ήταν οι εφαρμογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ένα σύστημα χειρισμού 8 συσκευών μέσω Η/Υ,  εφαρμογές για ένα οικολογικό σπίτι, ένα αυτόνομο ηλεκτρικό σύστημα ποδηλάτου, η λειτουργία φωτισμού μίας πισίνας μέσω οπτικών ινών, ένα σύστημα ποτίσματος που εκμεταλλεύεται τα στοιχεία της  φύσης, ένα αυτόνομο σύστημα θέρμανσης με αέρα, τρισδιάστατη διασύνδεση αφής, ένας τηλεκατευθυνόμενος ανεμιστήρας, συναγερμός σπιτιού κ.α.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού εκτός από τους καθηγητές, τους σπουδαστές, τους φίλους και τις οικογένειές των σπουδαστών, στο XINIS TECH FESTIVAL συμμετείχαν και φοιτητές οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον κλάδο τους, καθώς και επαγγελματίες που επιθυμούν την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία και το «νέο αίμα» του χώρου των νέων τεχνολογιών. 

Απόφοιτοι των ΙΕΚ ΞΥΝΗ από τις ειδικότητες του τομέα Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, και μίλησαν στο κοινό για την εμπειρία τους από την φοίτηση στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, και την επαγγελματική τους εξέλιξη μετά την αποφοίτησή τους.    

Τον μπουφέ που συνόδευε την εκδήλωση δημιούργησαν οι σπουδαστές Μαγειρικής και Αρτοζαχαροπλαστικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου